Укрцентркадриліс
Укрцентркадриліс

Адреса лісгоспу:

60014, Україна

Чернівецька область,

місто Хотин,

вул. Гагаріна, 8

Електронна адреса:

Контактний телефон:

(037) 312-13-66

Графік роботи

  • Понеділок: 08:00-17:00
  • Вівторок: 08:00-17:00
  • Середа: 08:00-17:00
  • Четвер: 08:00-17:00
  • П'ятниця: 08:00-17:00
  • Субота: Вихідний
  • Неділя: Вихідний

Ще одне надійне дорожнє покриття з’явилось у лісах Вижниччини

Посеред неповторних лісових краєвидів Вижниччини змійкою пролягла нова транспортна артерія - лісова дорога завдовжки майже один кілометр. Днями її урочисто здали в експлуатацію лісівники та представники місцевої влади.

Більше, ніж три місяці милуючись пейзажами, злагоджено створювали рукотворну красу, таку важливу путь сполучення разом лісівниками  місцеві жителі, перетворюючи  непрохідні хащі і круті схили на дорожнє полотно, що десятиліттями слугуватиме підприємству і людям.

Спершу потужна техніка в умілих руках профі формувала дорожнє полотно, яке   укріплювали за допомогою настилу з  дров’яної  деревини жителі сусідніх сіл. Далі основа встелювалась гравійною сумішшю. Ще раз підтвердив свою ефективність і багатофункціональність новий грейдер, який з легкістю вирівнював та розгортав купи гравію.

Як це дивно звучить, але, будуючи лісову дорогу, лісівники Берегометчини ще й заощадили кошти. Адже проєктно-кошторисна вартість цього об’єкту складає майже 10 млн грн. А, виконуючи все власними силами і технікою, лісоводи витратили на будівництво лише 700 тис  грн.

Пройшовши кілька десятків кроків надійним твердим покриттям, зачаровуєшся неймовірною красою  осіннього різнобарвного буково-ялицевого лісу і ноги, здається,  самі несуть тебе далі  і далі, побачити, що ще там, за поворотом. Дорога стрімко спускається донизу, і вже тут непомітно опиняєшся у полоні могутніх багаторічних дерев, звідки немає ні сил, ні бажання йти. Розуміючи і відчуваючи це, лісівники вирішили облаштувати тут і рекреаційні місця. Поряд з одним з таких і було проведено освячення нової дороги.

«Впродовж останніх років Берегометський лісмисливгосп збудував 10 кілометрів нових лісових автомобільних доріг. Саме ця відкриває вільний доступ до стиглої деревини у Вашківецькому лісництві, яка з часом може втратити свою цінність. Не дай Боже, але в разі виникнення пожежі, рятувальники зможуть нею безперешкодно дістатися до джерела займання. Не забуваймо при цьому, що  лісові дороги - це ще й важливий соціальний фактор. У наступному році ми плануємо збудувати другу чергу цієї автодороги до населеного пункту Бережонка, значно скоротивши  відстань до нього», - зауважив директор ДП «Берегометське ЛМГ» Руслан МАКСИМЧУК.

«Саме з цією дорогою пов’язано виконання різних виробничих заходів для успішного вирішення завдань лісівниками Вашковецького лісництва.  Відтак  було докладено  немало зусиль, терпіння і наполегливості, аби перетворити трелювальний волок на справжню красу. Ви бачите яка тут чарівна природа. Тож бажаючих відпочити теж буде чимало. Ми вже встановили мангал для розведення вогню, альтанку та лавки. Наступного року будемо доукомплектовувати рекреаційні місця. Моя мрія - облаштувати тут спортивний майданчик», - поділився планами лісничий Вашківецького лісництва Микола ДМИТРЮК.

Лісова дорога функціонує, вабить до себе всіх, у кого є необхідність виконувати виробничі завдання, доглядати ліс і додає настрою всім, хто приходить до лісу за натхненням, здоров’ям…  І це є конкретним підтвердженням, що лісова галузь нашого краю розвивається успішно, ефективно, всі підрозділи працюють злагоджено і щодня відбуваються масштабні і значущі події, про які приємно розповідати.


25.10.2021 11:27 давність новини: 3 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба Чернівецького ОУЛМГ

Замість «Трьох чекістів» – пам’ятник «Борцям...

Лісівники роблять край туристично...

ВІДЕО: Великі ліси починаються з маленьких...