Укрцентркадриліс
Укрцентркадриліс

Адреса лісгоспу:

60014, Україна

Чернівецька область,

місто Хотин,

вул. Гагаріна, 8

Електронна адреса:

Контактний телефон:

(037) 312-13-66

Графік роботи

  • Понеділок: 08:00-17:00
  • Вівторок: 08:00-17:00
  • Середа: 08:00-17:00
  • Четвер: 08:00-17:00
  • П'ятниця: 08:00-17:00
  • Субота: Вихідний
  • Неділя: Вихідний

Крізь темні скельця окулярів все виглядає чорним

Стояти збоку й критикувати чужу працю та досягнення, звісно, найлегше. Бо аутсайдери і лузери у цій справі набули неабиякої майстерності.

Отож вони свої заздрість, злість і жовч, уміло маніпулюючи словами і фактами, виливають на людей, які важкою працює досягають певних результатів у своїй справі. Як стверджують психологи, це стосується осіб, які або втратили свій шанс у житті, або ж їм стабільно не щастить. Звичайно, не в кожного є свій птах удачі, і не кожен може зловити його за хвоста. Тому вони нишпорять, винюхують, вигадують, підтасовують факти, маніпулюють ними, щоб очорнити людей, або ж знівелювати результати їхньої діяльності. За таким принципом, на жаль, живе чимало людей. В тому числі й небезвідома в певних колах «поборниця правди і смажених фактів» Світлана Ісаченко. Цю особу свого часу пригрів начальник обласного управління лісового господарства Анатолій Ковальський. Наступний керівник ЧОУЛМГ Віктор Сахнюк не виніс методів роботи своєї «прес-аташе» й вона мусила покинути хлібне місце. Деякий час Ісаченко гріла місце в одному з лісових підприємств Сторожинеччини, але й там вона через свій характер не вжилася. Отак безславно завершилися її ділові стосунки з лісовою галуззю. Але ця мстива особа вирішила віддячити за своє фіаско. Відтоді вона постійно пише свої пасквілі на обласне управління лісового господарства, його керівників, маніпулюючи фактами і словами. Талант у неї для цього неабиякий.

Минулого тижня Ісаченко вичитала Fecebook інформацію пресслужби ЧОУЛМГ про чергову колегію. Оскільки нічим не зайнята, то вирішила повправлятися у словоблудстві. Викрити, на її переконання, «Схеми «лівого» продажу деревини і розкрадання лісового ресурсу Буковини». Мовляв, державні лісгоспи Вижницького району під координацією ЧОУЛМГ продавали пиломатеріали ялинові і ялицеві зі своїх державних деревопереробних цехів деяким приватним фірмам з закордонними назвами. Далі ще більше. «Державні лісогосподарські підприємства Берегометський і Путильський продавали (вважай, через посередників на експорт) дошку обрізну 1 та 2 сорту за ціною $170-200 куб. При цьому, за інформацією ліцензованих бірж, які торгують в країні лісоматеріалами, тобто колодами, приватні деревопереробні фірми за куб необробленої хвої класу А і Б дають $160», – безпідставно кидає Світлана Ісаченко звинуваченнями.

Якби вона мала намір написати правдиву інформацію, а не виконувати чиєсь замовлення, то зауважила б, що за 1 квартал 2022 року, до прикладу, обсяг реалізованої продукції становив 182,05 млн. грн, темп росту до відповідного періоду минулого року 107% та становить 123,5% планового завдання. Обсяг реалізованої продукції на одного працівника становить 83,5 тис. грн, що на 15 тис. грн більше ніж за відповідний період минулого року. Темп росту 122,0%. Чи відомо їй скільки праці було докладено, щоб досягти таких показників? З усього видно, це не цікавило її. Їй кортіло «підсмажити» факти. І вона видає, що «…Чернівецьке обласне управління лісового господарства безкарно «кришує» продаж державними лісгоспами пиломатеріалів за ціною, яка на 30-50% нижча ринкової ціни колод, з яких ці пиломатеріали зроблені». При цьому, працюючи певний час у лісовій галузі, напевне знала, що всю деревину і пиломатеріали держлісгоспи краю реалізують винятково через аукціони. На нещодавній колегії ще раз було зазначено, що вся пилена продукція реалізується тільки через аукціон». Тож навіщо видавати біле за чорне? Зрештою, якщо ця особа дивиться на світ через чорні скельця окулярів, то все стає зрозумілим.

Недостатньо розбираючись у суті питань, Світлана Ісаченко чимало отруйних стріл випустила й по процесу реформування лісової галузі. А їй варто було б знати, що після реформування державних лісогосподарських підприємств станом на 1 квітня 2022 року ціна знеособленого кубометра заготовленої деревини по Чернівецькому обласному управлінню лісового та мисливського господарства становила 1489,4 грн, а ціна знеособленого кубометра реалізованої деревини – 1971,3 грн. Перевищення ціни знеособленого кубометра заготовленої деревини над знеособленим кубометром реалізованої деревини немає на жодному підприємстві.

За звітний період  підприємства переказали 60,3 млн грн до зведеного бюджету податків та обов’язкових платежів, що становить 120,1 % до планового завдання. До фонду єдиного соціального внеску перераховано 15,2 млн грн, або 100 % до плану. Та й працівники виграли від цього. Зокрема на 1 квітня 2022 року середньомісячна зарплата по управлінню становила 10612,5 грн. Темп росту до відповідного періоду минулого року – 109,7%. Порівняймо: в Сторожинецькому лісгоспі заробітна плата станом на 1 квітні 2021-го становила 8534,80 грн, після об’єднання з ДП «Чернівецьким лісгоспом» заробітна плата на 1 квітня 2022 року зросла до 11101 грн, або збільшилася на 30%. Ось взяла б вона і поспитала у працівників, чи «постраждали» вони від об’єднання. Більше того, середньомісячна зарплата по управлінню на перше червня вже становила 12026 грн. Темп росту до відповідного періоду минулого року – 122,1%. Візьмемо те ж ДП «Сторожинецький лісгосп». Заробітна плата станом на 1 червня 2021 року становила 8659,77 грн, після об’єднання з ДП «Чернівецьким лісгоспом» на 1 червня 2022-го – 13072,37 грн, або зросла майже на 51%. Та й у ДП СЛАП «Сторожинецький держспецлісгосп» після об’єднання з ДП «Берегометське ЛМГ» заробітна плата зросла майже на 13%. Чому цього не помічає Ісаченко? Бо її це не цікавить, а більше «кеш» та «цифри несплачених податків».

Так ось, для її відома. За п’ять місяців підприємства лісової галузі переказали 60,3 млн грн до зведеного бюджету податків та обов’язкових платежів, що становить 120,1 % до планового завдання. До фонду єдиного соціального внеску перераховано 15,2 млн грн, або 100 % до плану.

Одне слово, лісова галузь працює. Вигадані самою ж Світланою Ісаченко «схеми» не більше, ніж марення хворобливої уяви. За маніпуляції і перекручування фактів, наклеп на підприємства і керівників обласного управління і держлісгоспів доведеться відповідати на всіма законами. Зокрема і в суді.

 


23.06.2022 05:17 давність новини: 2 р.
Категорія: Реагування на критику
Автор:  Пресслужба Чернівецького ОУЛМГ

Замість «Трьох чекістів» – пам’ятник «Борцям...

Лісівники роблять край туристично...

ВІДЕО: Великі ліси починаються з маленьких...