Укрцентркадриліс
Укрцентркадриліс

Адреса лісгоспу:

60014, Україна

Чернівецька область,

місто Хотин,

вул. Гагаріна, 8

Електронна адреса:

Контактний телефон:

(037) 312-13-66

Графік роботи

  • Понеділок: 08:00-17:00
  • Вівторок: 08:00-17:00
  • Середа: 08:00-17:00
  • Четвер: 08:00-17:00
  • П'ятниця: 08:00-17:00
  • Субота: Вихідний
  • Неділя: Вихідний

Берегометське ЛМГ: реформування лісової галузі.

Як відомо, зараз державні лісгоспи країни проходять етап реформування. Лісові підприємства нашої області уже його завершили.
Реформують лісову галузь відповідно до Указу Президента України від 27 червня 2021 року №228/2021. Рішення щодо об’єднання підприємств приймається індивідуально по кожному, враховуючи специфіку та керуючись комплексом показників діяльності лісогосподарських підприємств.
До складу ДП «Берегометське ЛМГ» увійшли: ДП "Кіцманський ліс АПК", ДП"Вижницький держспецлісгосп АПК" та ДП"Сторожинецький держспецлісгосп". Всього на даний час колектив налічує 710 працівників/ було 506/. До наявних раніше 14 виробничих підрозділів додалося ще 12- 10 лісництв, дільниця по переробці деревини та новоутворена мисливська дільниця.
За словами директора підприємста Руслана Максимчука лісництва ліквідованих лісгоспів як працювали, так і працюватимуть, лише буде інший адміністративний центр. Податки ж, як надходили в конкретну громаду, так і надходитимуть. А ці всі реформування проводяться з метою підвищення ефективності роботи галузі, над чим ми і працюємо.
- Звичайно, люди побоювались, що втратять роботу, але це не так, - зазначає Р.Максимчук,- адже реорганізація підприємств шляхом їх приєднання до інших підприємств не означає масового вивільнення працівників, тому, що уся існуюча структура реорганізованих підприємств (лісництва, цехи, та інші виробничі підрозділи) зберігається в повному обсязі, лише переходить у підпорядкування іншого підприємства. Згідно чинного законодавства про працю, дія трудового договору працівника продовжується. Зміна підпорядкованості підприємства не припиняє дії трудового договору, і на новому підприємстві зберігаються трудові відносини з працівниками (частина друга ст. 36 КЗпП).
Саме тому колектив ДП «Берегометське ЛМГ» поповнився усіма працівниками з числа ліквідованих підприємств.
За підсумками роботи в першому місяці 2022 року ще рано буде визначати якийсь результат, але наші лісівники, як і в попередні роки, будуть активно працювати над збереженням існуючих та створенням нових високопродуктивних насаджень.
Також слід зазначити, що оптимізація лісогосподарських підприємств передбачає скорочення адміністративних витрат та підвищення ефективності розподілу і використання державних ресурсів, стимул для покращення інвестиційного клімату та посилення соціальних гарантій працівників. В той же час вона не передбачає скорочення робочих місць, а лише переформатування адміністративних вакансій та обов’язків. Все відбувається відповідно до чинного законодавства.
Як приклад по підприємству, жоден виробничий підрозділ не ліквідовано, навіть більше – передбачається нарощення потужностей в усіх напрямках господарської діяльності. Тому галузь залишається відкритою до пропозицій, має вакансії для фахівців багатьох робітничих спеціальностей
Крім цього, слід зазначити, що головні структурні підрозділи (лісництва) не ліквідуються. Тому рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів і податок за лісові землі й надалі будуть перераховуватися до місцевого бюджету за місцезнаходженням лісової ділянки. Як і податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) буде спрямований до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого підрозділу.
Впевнені, що реформування галузі дасть свої позитивні результати, зокрема й щодо підвищення іміджу професії лісівника, створення нових високопродуктивних лісових насаджень, збільшення потужностей переробки деревини.

25.01.2022 22:32 давність новини: 2 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба

Замість «Трьох чекістів» – пам’ятник «Борцям...

Лісівники роблять край туристично...

ВІДЕО: Великі ліси починаються з маленьких...